Doelloos doelgericht

haha, voor de mensen die me al een beetje kennen, die weten dat ik veel energie heb, dit graag over wil brengen op anderen, maar zelf niet echt een gericht doel voor ogen heb… ogenschijnlijk.

Want, ja, het klopt dat ik mezelf geen precieze doelen heb gesteld, en misschien voorlopig ook wel niet ga doen, maar persoonlijk heb ik echt een bloedhekel aan mensen die altijd maar aangeven dat ze zóóo druk zijn en altijd maar haastig zijn. Bah. hou eens op man. Er zijn zo ontzettend veel leuke, mooie, fijne en belangrijkere dingen dan alleen maar druk en gestresst zijn; bah, bah, bah. Dus ja, ik heb ook periodes (gehad) dat ik vaak veel te veel geleefd werd door alledaagse dingen, maar gelukkig ben ik nu meestal redelijk chill – met behoud van energie en enthousiasme – en leef ik zoveel mogelijk in het NU.

het ‘NU’

Ja, ik weet het je wordt waarschijnlijk helemaal doodgegooid met kreten als: “in het nu leven”, “lekker mindfull”, en “pak eens een momentje voor jezelf”. Maar ze hebben allemaal gelijk! Er is niets anders dan het nu, dus geniet dan ook eens van het moment en hoop, denk, wens, niet te veel over de toekomst. Veel stress van tegenwoordig is dan ook gebaseerd op dingen die in de toekomst mogelijk zouden kunnen gaan gebeuren. Hou eens op zeg!

En het is eigenlijk zó makkelijk, als je het eenmaal door hebt en toe laat in je leven, dan kijk je nog eens lachend terug op je haastige ‘ik’. We leven in een ‘schijnwerkelijkheid’ die we zelf creëren. It’s all about perspective.

In latere berichten ga ik dit concept nog verder uitdiepen, voor nu wil ik je eigenlijk alleen maar de keuze meegeven zoals hierboven gesteld:

Ga je vandaag haastig door het leven of doelloos doelgericht?

Dus haastig blijven razen, of ‘doelloos’ doelgericht zijn! Laat je haast en je stress los, het heeft geen zin, je creëert het zelf en het levert alleen maar los zand op. KIES!

Fijne dag vandaag!

 

 

Sharing is caring!

Ik verheug me op je reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.